Logga in Skapa konto

Logga in

   
     
 
måndag, 23 March 2015 15:32

Det våras för fotbollen och IFK!

Skrivet av 
Rösta
(2 röster)

Det är en härlig tid så här på vårkanten, vintersporterna är inne i spännande slutspel och alla vi som älskar fotboll har premiärerna endast ett par veckor bort, härligt!

Luleås största sport är fotboll utan konkurrens, (antalet aktiva är större än vad basket och ishockey har tillsammans), och Luleåfotbollen är inne i en intressant utvecklingsfas. IFK Luleå gör sin femte säsong i herrarnas division 1 norra, och ser med tillförsikt fram mot säsongen. Utöver seniorlaget så satsar IFK Luleå på ungdomsverksamheten som går under samlingsnamnet IFK Luleå Akademi. Under IFK Luleå Akademin så finns lag från unga IFK, flickor och pojkar från 7 år upp till 12 åringar och där finns våra två äldre pojklag, akademilag, med spelare från 15 upp till 18 år. Glädjande är att efter några års frånvaro med flickfotboll, så ser IFK en stor ljusning på flicksidan, och målet att varje år starta upp minst ett flick- och ett pojklag. För att kunna bedriva en bra och utvecklande fotbollsmiljö så är våra duktiga ledare och tränare en viktig del. Vi gör därför en stor satsning på ledarna på ungdomssidan, både genom utbildningar genom Svenska fotbollsförbundet och dels genom internutbildningar.

Fotbollsutbildningar för alla

IFK Luleå vill ta större ansvar för utvecklingen av våra unga fotbollsspelare Luleå och Norrbotten. IFK Luleå har stora förhoppningar om att skapa goda kontakter med spelare och ledare inom övriga föreningar. Detta görs främst genom att vi arrangerar olika utbildningar under året som erbjuds till alla fotbollsspelare runt om i länet.
Vi har de senaste månaderna genomfört fotbollsutbildningar där vi bjuder in spelare från övriga Luleåklubbar och från hela Norrbotten. Det har visat sig finnas ett stort behov, det var väldigt kul att i Arcushallen dagarna innan jul få se över 100 unga fotbollsspelare drillas av duktiga instruktörer. Det visar också att fotboll kan bedrivas året runt, och ska vi komma någonstans med fotbollen i Luleå så är det viktigt att fler inser det!

Fotboll är nr1

Bästa fotbollshälsningar

Daniel Kalén
Akademichef
IFK Luleå

Visad 919 gånger Senast ändrad måndag, 23 March 2015 16:11

Senaste från Daniel Kalén

Logga in för att kunna kommentera

Högst betyg

Luleå Gratistidning Gå med i vårat nyhetsbrev