Logga in Skapa konto

Logga in

   
     
 

 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Kategorier
  Kategorier Visar en lista på kategorier från denna blogg.
 • Taggar
  Taggar Visar en lista på taggar från denna blogg.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favorit bloggare på sidan.
 • Gruppbloggare
  Gruppbloggare Hitta din favorit grupp-bloggare här.
 • Logga in
Senaste inlägg

Postad av den i Bloggar

Ale jeśli ma ona miejsce zbyt często, traci się zbyt wiele neuronów, a to oznacza kłopoty. Może to pomóc w zbudowaniu masy mięśniowej, wykazuje jednak długoterminowe negatywne oddziaływanie na funkcjonowanie mózgu.Apoptoza jest ważna dla mózgu, ponieważ musi on eliminować niektóre komórki. Na łamach Journal of Biological Chemistry Ehrlich i jej zespół przestrzegają przed zażywaniem steroidów. Testy laboratoryjne wykazały, że niewielkie ilości męskiego hormonu płciowego oddziałują korzystnie na neurony, jednak większe jego stężenie powoduje samozniszczenie komórek w procesie przypominającym patologiczne zmiany np. w chorobie Alzheimera. Gdy mężczyzna pozbędzie się nadmiaru energii, łatwiej się z nim dogadać, bo jest bardziej spolegliwy, ujawnia dobre emocje. Nagromadzony testosteron zwiększą chęć do współżycia.Miedzy 13 a 17 poziom testosteronu spada. Jest przedsiębiorczy, ale też skłonny do kłótni i... bardzo złakniony seksu. Rozpiera go wiec energia, nie brakuje mu pewności siebie, jest w szczytowej formie dzięki doskonałej koordynacji wszystkich zmysłów. Od 8 rano do południa poziom testosteronu u mężczyzny utrzymuje się na najwyższym poziomie. Również patologicznie nadmierne wydzielanie pochodnych testosteronu z nadnerczy (w wyniku defektu genetycznego) przez rozwijający się płód żeński może powodować Zespół nadnerczowo-płciowy z cechami obojniactwa rzekomego żeńskiego. Testosteron podany kobiecie będącej w ciąży może u płodów żeńskich wywołać objawy maskulinizacji i cech obojniactwa rzekomego żeńskiego. sterydy na mase mi�niow� w tabletkach sterydy na sucha mase miesniowa

Träffar: 171
0

Postad av den i Bloggar

 

inred hemma 2013

 
Bara 2 timmar kvar sen är det dags att skåla in 2017... jag vill tacka er fina läsare för att ni hängt med mig hela 2016.

Du kanske tittar in här då & då eller besöker min blogg MITT GRÖNA LILLA RUM Nu laddar jag för ett nytt år med båda mina bloggar och vill önska dig ett riktigt GOTT SLUT & ETT GOTT NYTT ÅR! 

På bilden sitter jag tillsammans med barnbarnet Wilgot och tänder jätte-tomtebloss... 

mommo o wilgot

/Carola

 

Träffar: 528
0

Postad av den i Bloggar

Jag och min kollega Linnéa var på hälsomässa förra helgen tillsammans med kompisgänget från när vi pluggade på universitetet. Alltså ett gäng riktiga hälsonördar som var på hälsomässa. Vad gjorde vi då?

Jo, vi inledde lördagen med att träna 4 olika klasser tillsammans med Yogobe. Yogobe är ett företag som säljer yogaklasser, rörelseklasser och mycket annat smått och gott på nätet.

 b2ap3_thumbnail_988788_219051151621813_1970082099_n.png

Vi körde först ett pass för att väcka kroppen. Det var ett väldigt skönt pass med mycket flow. Passet startade kl 08.30 så vi fick kliva upp cirka kl 6 för att hinna ut till Älvsjö i tid.

 

Nästa pass hade vi med:

Matthew Griffiths

Personal Trainer: Running & Endurance training - Functional & Movement training - Postural Correction & Enhancing lifestyle performance

 Han var väldigt speciell och hade ett intressant tänk. Det vi tog med oss från det passet var att vi begränsar vårt rörelsesystem i det samhälle vi lever i. Han menar att vi borde utmana oss själva i att hoppa, dansa och röra oss lite mer fritt , eftersom det är mer naturligt för vår art.

 Pass nr 3: Funktionell träning inspirerat av dans. En rolig klass men som med allt annat nytt man testar måste man nog ge det några gånger för att komma in i tänket och flowet.

 Pass nr 4: Anna Gordh Humlesjö

Vinyasa flow, Self-Compassion, PT-yoga

Tillsammans med Anna fick vi göra en yogaklass för hjärtat. Det var en fin och väldigt bra avslutning på denna träningsdag.

b2ap3_thumbnail_15178098_761246214044488_2738322055721218539_n.jpg

 

Hälsomässan var samtidigt med skönhetsmässan denna dag. Det är alltid roligt och gå runt och nörda lite kring de senaste hälsorönen och trenderna. Det som stack ut mest var nog skakplattan. Väldigt roligt och stå och vibrera på den! Minns inte riktigt alla hälsoeffekter man skulle få, men enligt säljaren var det många!

 

En annan sak som vi reflekterade över var att det var lite mindre kosttillskott och mer så kallad “supermat”. Det är verkligen en hälsotrend som vi hoppas fortsätter!

 
Vi passade också på att bli månadsgivare i naturskyddsföreningen. De är en organisation som jobbar med miljöarbete inom klimat, skog, hav, fiske, miljögifter, jordbruk och mat.
b2ap3_thumbnail_avatar_logga.jpg

 

Dessutom hann vi säga hej till våra leverantörer Saprema of Sweden samt c/o Gerd som hade ett showroom.

 

Annars köpte vi bara sånt som går att äta, ingefäragodis, bönchips från Öland och raw choklad från Loving Earth.

 

Det är riktigt uppiggande att vara på hälomässan, man blir peppad att testa nya saker. Så vill man ha en hälsoboost så kan vi verkligen rekommendera er att åka dit nästa år!.

 
 

Träffar: 686
0

Postad av den i Bloggar

inred hemma 2013

Varje höst kommer det ett helt gäng med nya tapetkollektioner och det är jätteroligt att få ta del av alla nyheter som kommer... fortfarande är det allt från enfärgat till stormönstrat som gäller och det är "fortfarande" väldigt populärt med fondväggar.

Dags att presentera några rykande nyheter, så nya att en del inte ens har hunnit landa ute i butikerna ännu... Först ut är Rebel Walls som har en ny kollektion med fototapeter. En samling med spännande motiv, en kollektion vid namn Curious.

perspective manoir

curious-kollektionsbok


Midbec har kommit med 3 nya kollektioner vid namn Botanik, Kurioza, Cabana... många snygga mönster. Björn Nilsson står för designen av kollektionen Botanik, som innehåller många tapeter som går "ton i ton" Här nedanför ett smakprov från alla 3...

I 04A 218070218091 large

I 90A KUR405 largeI 97A cabana large


Bland InTrade´s höstnyheter hittar man också 3 nya kollektioner... en med många fina barntapeter, en med retrotapeter och den 3:e innehåller blommigt och då väldigt fylliga & fluffiga blommor.
Lavmi Yellor & Lavmi Blue samt Masterpiece är namnen att lägga på minnet, om du gillar det du ser här.

lavmi-img-david-blue-123201lavmi-img-together-blue-161402

masterpiece-358000 0

En snygg kollektion med retrotapeter hittar man i eco wallpapers nyhet Reflections... många tapeter som kan matchas ihop. Det är även dags för en ny Decorama att göra entré i mitten av September 2016. Tapeter för både barnrum och andra rum...

1404362

decorama


En kollektion med inspiration från olika delar av världen hittar man i Carma & Co´s höstnyhet Jaipur... spännande marrakech -paisley och blommönster! En jättefin barnkollektion kommer också under September 2016.

8A-RN717107A-RN71402-RN71302


Du har kanske sett att Boråstapeter släpper en kollektion i ett samarbete med ingen mindre än Lexington Company... en kollektion med en samling tapeter a´la New Englandstil... självklart många blåa mönster!

lexington


Visst har vi en spännande TAPETHÖST framför oss? Jag tycker iallafall det och väntar in alla spännande, coola, fina och helt underbara tapetkollektioner... vill du ha hjälp med att hitta rätt i tapetdjungeln? Välkommen in till mig i butiken...

/Carola

Träffar: 873
0

Postad av den i Bloggar

inred hemma 2013

...och med den "nya" trender eller om man ska kalla de lite gamla? Snart är det dags för Formex att slå upp sina dörrar för hösten 2016. Trendtemat heter Nordic me och om man läser texten om själva temat, som Formex skriver kanske det inte känns så där jättenytt...

"Nu är det tid att bli personliga och gå tillbaka till dem vi verkligen är. Att vårda både oss själva och världen runt oss. Att söka, känna och uttrycka oss. Givetvis för att vi mår bra av det, men också för att våra egna val tål att visas upp...

formex

 

tema

...vi hittar välbefinnande i vårt ursprung och i naturen. Här finns en renhet och hållbarhet som utmanar känslan av en orolig värld. Vi interagerar oss i den verkliga världen -inte bara på sociala medier-och är noga med våra val. Vi konsumerar medvetet. Idag designar vi vår egen värld och vårt välbefinnande. Det är innerbörden av Nordic me..."

Det är alltid jätteroligt att se det sk. trend-tema-torget där tolkningen av temat visas upp... kanske dyker det upp både en och två nyheter bland utställarna. Det har inte varit så där supermycket nytt på de senaste mässorna. Men det kanske är dags nu?

/Carola

Foton & text: Formex

Träffar: 585
0

Postad av den i Bloggar

C9 – Forever Living

Det du får är ett kit för nio dagars fasta i en box som känns väldigt påkostad.

Den är riktad till dig som är kvinna, det märks ganska tydligt att detta är deras målgrupp. Speciellt till dem som inte är speciellt fysiskt aktiva.

Mitt mål med kickstarten är att bli piggare – Lina 

Dag 1

Lina: Jaha, frukosten bestod av lite aloe vera och 1 vitamintablett

Man får även dricka örtte vilket var min räddning.

Jag mådde faktiskt ganska bra, det är ju mer ett invant beteende att få äta. Ställer man sig in på att det inte ska vara fallet går det ganska bra.

Linnéa: Kände mig ändå rätt laddad inför detta, efter att behövt skjuta upp starten längre än planerat pga mina instruktörspass, vårruset mm, skulle det ändå bli rätt kul att få köra igång… Tills frukosten kom, som bestod av aloeveragel blandat med vatten och en tablett… Aloeveran var då inte god, men jag bet ihop och drack upp. Bläddrade febrilt i den tillhörande guiden för att se hur mycket sånt man skulle dricka, till min stora besvikelse var det ett glas till varje “måltid”.

Dag 2

Lina: Det har faktiskt gått oförskämt bra dessa två dagar. Lite trög i huvudet kan man som säga.. Pga av stressen i kroppen som blir då man inte får tillräckligt med mat så blir man mer vaken. Men dock lite trögare än vanligt.

Linnéa: Trots skräckupplevelsen med aloeveran överlevde jag dag ett och kände mig oförskämt bra till dag två. Dagen till ära var jag ute på företagsmassage, kanske inte den bästa planeringen men det gick ändå riktigt bra. Man kan säga att jag maxade mellanmålen och njöt av mina tomater och morötter mellan varven. På kvällen vankades det barnvaktssittning och det var ungefär här verkligheten kom ikapp mig. Blodsockret var näst intill obefintligt och jag som i vanliga fall kan vara ganska känslig mot detta om det går för långt mellan måltiderna. Lite te och en morot blev räddningen.

Dag 3

Lina: Hade gått ner 2.5 kilo (konstigt då man inte får äta =) )

Äntligen så får man börja äta pulver till frukost =) samt 600 kcal annan mat.

Det jag har noterat är att det är väldigt skönt att allt är väldigt uppstyrt i det här konceptet. Du får veta precis vad du kan äta i varje måltid. Jag bytte ut middagen mot lunchen. Alltså åt jag mat till lunch, det blev soppa och sallad. Ganska dumt då jag både var energilös och hungrig på kvällen.

Linnéa: Denna morgon mådde jag inte bra, den tomma magen gjorde mig illamående, yr och så där härligt skakig. Tänkte testa en ny metod för att få i mig aloeveran: Shot + massa vatten efter. Inte en av mina bästa idéer, hade jag haft något innehåll i magen så hade det kommit upp. Hade ett litet pepp-samtal med Lina, (dvs jag klagade och hon stöttade) och blev påminnd om att väga/mäta. Hade tappat 1,5 kg och hela tre cm runt midjan. Även om detta inte var mitt mål med detta så blev det helt klart en morot. På kvällen avnjöts en härlig varm soppa, nog fasen skulle jag klara detta!

Lina Dag 4

Jag har ett fysiskt jobb som massör och tycker även om att träna. Därför måste man fylla på lite extra med mellanmål. Det blir mycket grönsaker och frukt thank god for “fria listan”  =)

Var hungrig idag då jag vaknade, vaknade dessutom 1 timme tidigare än klockan säkert för att kroppen vill äta så att stressystemet har triggasts igång av det låga kaloriintaget

Linnéa Dag 4 och 5

Efter en intensiv vecka hade jag en ledig helg, vilket nog var tur. Dessa dagar flöt ihop en aning då jag försökte göra så lite som möjligt för att spara på energin. Bläddrade drömfullt igenom dagboken och riktigt längtade tills allt var över. Hittade en ny metod får att få i mig mer vatten, vilket jag är dålig på även i vanliga fall. Fuskade lite med bubbelvatten trots att det avråds då kolsyran kan göra en upsvälld. Men bubbelvatten med lite färskpressad citron var ju rena lyxen!

Lina Dag 5

Dagen gick bra men mot kvällen blir man väldigt trött. Jag tränade yoga på kvällen men det är nästan så att man inte orkar. När jag tränar så är jag van att träna med energi, och jag är van att kroppen svarar som jag vill. Så det blev nästan så att jag inte orkade träna istället.

Dag 6

Lina: Oj, nu är energin slut med flera massager på raken och maxat intag av mellanmål så blev det en väldigt tidig kväll. Mitt mål med kickstarten att bli piggare funkar inte riktigt så bra just nu. För en redan fysisk aktiv person så måste de se över programmet.

Linnéa: Ny vecka nya tag, även om det är nationaldag. Med facit i hand så var det nog min bästa dag, jag kände mig riktigt pigg. Dags för väg och mät igen, hade tappat ytterligare två cm och hela 6hg! Sambon fick t o m med mig på gymmet, kände mig riktigt fit helt enkelt. Som Jack i Titanic säger, “I’m the KingQueen of the world!”.

Dag 7

Lina: Jobblördag och försöker att göra så lite som möjligt mellan behandlingarna. Jag som annars har mycket energi på morgonen har tappat energin även där. Känner mig begränsad på grund av energibrist.

Linnéa: Min segerkänsla tycks ha försvunnit lika snabbt som den kom.. Jag känner mig trött och uppsvälld. Dagens bästa ögonblick var när man i boken fick kryssa i rutan för “dag 7 klar! 2 dagar kvar”.

Dag 8

Lina: NU är det bara att bita ihop 2 dagar till, känner mig inte alls så pepp längre, får verkligen anstränga mig mentalt. Tycker att det är tråkigt att dricka min frukost. Den är söt och god men jag är van att äta mat som man får tugga.

Linnéa: “En dag kvar, jag klarar det här!” Fantiserade om vad jag skulle äta till “lunch” dag 9 då man får tillföra lite extra kalorier…

Dag 9

Lina: Japp, nu är vi entligen här!! Fullt med behandlingar hela dagen och så avslutar vi med vårruset! Sista dagen med shaken och tabletten. Jag är inte så värst förtjust i tabletter så att ta en varje morgon frukost och lunch har inte känts så bra.  

Linnéa: Dagen D! Kunde knappt tro att det var sant. Dagen var av ett lättare slag då jag var ute på ett föreläsningsuppdrag och unnade mig en klipptid innan lite eftermiddag/kvällsjobb med massage. Behöver jag säga att jag somnade med ett leende på läpparna?

Vad har jag tagit med mig?

Linas tankar: 

En sak som jag reflekterande över några dagar in i programmet är vad lätt det var att följa en bok och ett upplägg som någon annan hade tagit fram och gjort. Det här ska du äta och det här kan du göra. Men för mig som känner min kropp så var det på tok för lite energi för att jag skulle kunna klara av min vardag. Nu har inte alla människor fysiskt aktiva jobb men jag valde dessutom bort vissa av mina träningspass för att jag inte orkade.

Tyckte att boxen var dyr med tanke på att man inte åt upp allt utan nu har jag produkter kvar som jag inte vet vad jag ska göra med.

Jag är fortfarande lite emot att dricka shaken trots att jag gjort det 2 gånger varje dag i 9 dagar, den innehåller på tok för mycket socker. En näringsrik frukost, lunch och middag bör innehålla kolhydrater, fett, protein, mineraler och vitaminer. Det får man i sig i vanlig kost om man tänker på att äta ur alla bitar av kostcirkeln och äta frukt och grönsaker med olika färger så kommer man hur långt som helst. Mycket handlar om att man måste lyssna på sin kropp och se vad just den behöver.

Om man ser på programmet som en kickstart så var det verkligen en kickstart, det var bra att när man väl äter nu efteråt så tänker man mer kvalitét på de kalorierna man väl äter. Fria listan var det bästa, ät frukt och grönsaker om du blir hungrig mellan måltiderna, så himla bra. Har faktiskt blivit bättre på att förbereda min mat och mina mellanmål kvällen innan. Det gör att man inte äter så mycket på impuls, utan att man först gör ett aktivt val innan, är det värt dessa kalorier eller ej?

Linnéas tankar:

Har alltid varit lite skeptisk mot pulver och tabletter, men har inget emot att testa saker för att se lite hur jag och min kropp reagerar. Denna kickstart har helt klart varit enkel att följa då det har funnits en dagbok där man dag för dag kunnat anteckna och kryssa för vad man ätit och hur man rört på sig. Men det krävs helt klart en del pannben, då man helt klart blir påverkad av att inte äta något.

Då jag hade riktigt svårt med Aloevera gelen, blev jag lite nyfiken på vilken funktion den egentligen hade. Jag gick därför in på Forever Livings hemsida för att läsa mer om produkten. Kan inte direkt säga att jag blev så mycket klokare då beskrivningen löd: Vår absoluta storsäljare har funnits med ända sedan starten, och är idag populärare än någonsin förut. Handplockad, naturell Aloe vera. En god start på dagen!”

Träffar: 600
0

Postad av den i Bloggar

inred hemma 2013

Funderar du eller har du redan hakat på den stora "trenden" med kalkmålade väggar inomhus? Det är riktigt snyggt med en matt väggfärg som har den där kalkigt matta ytan med penseldrag och matta kulörskiftningar... men... den dag du vill måla om är sk. kalkfärg svår att måla över.

Idagens inlägg tänkte jag tipsa dig om en väggfärg där du kan få kalkfärgskänslan och den dag du ledsnar på kulören, går den jättebra att måla över med vanlig väggfärg...

l1

Väggen är målad i kulören Onyx 70 en silikatfärg för inomhusbruk. Den heter Sylitol Bio Innefärg och går att bryta i massor av olika fina kulörer. Färgen går jättebra att måla på vanlig väggfärg utan speciell grundfärg. Den är dessutom fri från konserveringsmedel. Bröstpanelen är riktigt cool och är av korrugerad takplåt. Den är målad i en matt & tålig väggfärg, Supertäck 7+ och kulören heter Venato 10.

l2När det är dags att måla med silikatfärgen kan du rolla ut den med en väggroller och sedan använda dig utav en större pensel modell fasadpensel som du "borstar" ut färgen med. För att få till den snygga korsborstade ytan som är typiskt för kalkfärger.

l3

Alla snygga posters som du ser på miljöbilderna kommer från Love Warriors
Vill du se hur Anja & Filippa gjorde när de målade och fixade till den snygga kontorshörnan? Kika på den inspirerande filmen här nedanför...

/Carola
Foton: Caparol Sverige & Love Warriors

 

Träffar: 610
0

Postad av den i Bloggar

inred hemma 2013

Hur ser det ut hemma hos dig, har du inrett ditt hem med något rosa? Just rosa är en av våren & sommarens stora kulörer enligt färginstitutet Pantone. Rosa finns i så många olika fina nyanser och håll med om att det är något speciellt med rosa, det känns glatt och vårligt!

I dagens inlägg spanar vi på rosa tapeter & kulörer... Tycker du att rosa känns lite för tjejigt? Tuffa till det med några inredningsdetaljer i koppar, blir superfint tillsammans.

LULEÅ GRATISTIDNING

Har du en liten ballerina där hemma? Då tycker jag att du ska titta lite närmare på tapeterna här ovanför. Den med balettskorna är en superfin fototapet. Känner du att du vill måla istället för att tapetsera rummet i rosa, spana i de fina rosa kulörerna i dagens inlägg. Vill du inte måla hela rummet i rosa, måla en skiva eller en bit bakom sängen... blir en superfin fondvägg! Övriga väggar målar du vita eller i någon snygg grå kulör.

modern-kitchen

Varför inte tapetsera köket med underbara, stora och rosa magnoliablommor? En tapet som verkligen sticker ut och den är helt underbar. Gillar du inte rosa finns den i flera olika färgställningar... turkost, beige, grå. Det är bara att bege sig till närmsta tapetbutik och bläddra i katalogen.

/Carola

Foton: Caparol, Doffi, IKEA, midbec, tapet.se

Träffar: 604
0

Postad av den i Bloggar

inred hemma 2013

Nu plockar vi fram utemöblerna, kuddar, filtar, växter och flyttar ut på balkong, altan och i trädgården. Det är dags för vår & sommar, den bästa tiden på året om du frågar mig!

Idag tänkte jag inspirera dig till att inreda utomhus med möbler, inredningsdetaljer, textilier i 2 härliga och knalliga kulörer, nämligen orange & turkost. 2 färgstarka kulörer som är jätteläckra att inreda tillsammans med... de skapar lite spänning i inredningen!

Jag har "plockat" ihop en färgstark & färgglad moodboard här nedanför, där du kan se hur läckert det kan bli med dessa 2 kulörer tillsammans. Det gäller bara att våga lite grann och varför ska man inte försöka göra vardagen lite extra vacker med 2 helt underbara kulörer utomhus i vår & sommar...

orange o turkost kopiera

Pressbilder från: Caparol, IKEA, Lagerhaus, Åhléns

/Carola 

Träffar: 564
0

Postad av den i Bloggar

inred hemma 2013

Nu har det hänt igen... det kom en ny färgglad, rolig, söt och helt underbar barnkollektion till butiken. En kollektion med barntapeter som man blir glad utav och genast drömmer jag mig bort bland nallar, läskiga kryp, prinsessor, drakar, monster, hästar m.m. och önskar att jag hade några barnrum på lager att inreda...

tapet 2

Det är roligt att inreda barnrum, man kan verkligen ta ut
svängarna ordentligt med både mönster & olika kulörer!

tapet 3tapet4


Nu har jag sån tur att barnbarnet Wilgot snart ska få ett nytt rum inrett... undra vad han vill ha för tapeter i sitt nya rum i huset, som de snart flyttar till? Kanske han vill ha hjälp av sin mormor att fixa iordning. Tills dess drömmer jag mig bort i kollektionen Imagine Fun från tapet.se

tapet 5

tapet6tapet1

tapet

/Carola

Träffar: 786
0

Postad av den i Bloggar

inred hemma 2013


... det är roligt att inreda kreativt, leka med mönster & kulörer, mixa olika slags material. Kanske göra någon sk stilkrock. Kort och gott att våga sticka ut lite grann!

Tapeter ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag brukar säga att det finns en tapetdjungel där ute... och gissa vad... jag har hittat en till underbar djungel och då menar jag inte gröna stora växter utan det finns en kakel & klinkerdjungel med underbart vackra mönster, kulörer & former...

I dagens inlägg tittar vi lite närmare på några snygga plattor som verkligen sticker ut!

f1

Mixa olika storlekar!
Spana in den härliga mixen av vita plattor på väggen här ovanför. De har mixat några olika storlekar i samma kakelserie. Golvet har ett underbart mönster och kopparrören, behöver jag säga mer? Visst blir man sugen på att göra om hemma...

f4f5

Välj en mönstrad platta och ge rummet en attityd!
Visst är det roligt att inreda med mönster & kulörer och kanske är det dags att inreda med enfärgade väggar till mönstrade golv. Du kan välja att måla väggarna eller att tapetsera med enfärgade tapeter.

För den som inte "vågar" en golvplatta som är mönstrad, kanske det passar bättre med en mönstrad platta ovanför diskbänken eller varför inte en fondvägg i badrummet?

Fondväggar är fortfarande "inne" vare sig det gäller tapeter, kulörer, kakel och visst blir det skillnad när man väljer en eller varför inte två väggar i avvikande kulör eller mönster.

f2f6

Kakel/klinker/mosaik i badrum
När man inreder sitt badrum och väljer material, kulörer och mönster. Fundera över hur du vill ha slutresultatet. Vilken känsla vill du ha i rummet?

Vill du ha ett badrum som är ljust & fräscht -då är det ljusare kulörer ex.vitt som gäller. Vill du däremot ha en mysigare känsla -välj mörkare kulörer. Det är ganska vanligt med badrum som är vita i kombination med grått eller svart. Våga inreda med mörkare kulörer, mönstrade plattor eller varför inte en färgglad mosaik?

/Carola

Foton: VIVES

Träffar: 775
1

Postad av den i Bloggar

inred hemma 2013


Har du också känt att det skulle vara roligt att våga lite grann när man väljer tapeter till sitt hem? Tänk att tapetsera alla väggar i ett rum i samma härliga kulör eller mönster...

En del får säkert lite "panik" vid tanken på att tapetsera en stormönstrad tapet på 4 väggar i ett rum, andra tänker självklart ska det vara mönstrat då ska det vara överallt och en del vågar inte riktigt lika mycket utan väljer att tapetsera en sk. fondvägg i en avvikande tapet.

Hallen är rummet som du vågar vara lite "crazy" i när du målar eller tapetserar... längre ner i inlägget berättar jag varför hallen är så perfekt till det!

johanna 4

garden tapetfiona gråfiona blå

johanna 2

Hallen är det första rummet som du, din familj och dina gäster ser när ytterdörren öppnas... det är alltid roligt att mötas av en välkomnade hall med ordning & reda och snygga väggar. Det kan vara en härlig kulör eller varför inte en stormönstrad tapet. Här kan man visa vem man är och vad man har för stil!

Varför är hallen så bra att våga vara lite crazy i, kan man fråga sig? Hallen fungerar oftast som en passage, ett rum man inte vistas i några längre stunder. Alltså ledsnar man kanske inte lika lätt i detta rum på mönster eller kulörer.

Ett perfekt rum att ta ut svängarna i, om man vill det med både kulörer & mönster...

En som vågat är Tant Johanna som tillsammans med sin man har valt att ha alla väggar i hallen stormönstrade med tapeten Willow från tapet.se.

johanna3

Håll med om att det är snyggt till vita trägolv, snickerier & möbler... så roligt att se när någon har vågat lite extra! Tapeten finns i flera olika kulörer, kika in på tapet.se

/Carola

Foton: Anders Bergstedt för Entrance Fastighetsmäkleri

Träffar: 1164
1

Postad av den i Bloggar

inred hemma 2013

Svart/vita tapeter i olika mönster hittar man i Fiona´s senaste tapetkollektion Fiona Home NW... populära Harlequin, randigt, grafiska rutor och flera andra olika mönster. Tapetkollektionen är ett samarbete med formgivarna Dorte Dee April Agergaard och Caroline Warlev och inspirationen är bl.a. hämtad från modebranschen och designad med glimten i ögat.

12079920 1212975912061804 9146606520874663367 o

Harlequinmönster är väldigt populära och i denna tapetkollektion finns mönstret i följande kulörer... beige, mint och svart. Passar lika bra i hallen som i barnrummet!

12017633 1212975778728484 4367984721248865917 o

Randigt -här kan man ta ut svängarna och tapetsera "fel" väg för att få liggande ränder. Då får man en känsla av en längre vägg. Vill du ha en känsla av högre i tak, då tapetserar du som vanligt med stående ränder. Är du lite vågad mixar du både liggande & stående ränder!

12030487 1212975802061815 3485508480131486053 o

Perspective -ett snyggt grafiskt mönster med fokus på strama linjer och ett närmast kalejdoskopiskt uttryck. Designen har utformats för att understryka 60-talets retrostil! Finns i 3 olika färgställningar.

12045260 1212976198728442 1463738242938304524 o

Mönstret Wild life vittnar om mod och humor – men kan lika gärna vara otroligt spännande och överraskande i rätt sammanhang. Designen kan med fördel kombineras med en enkel inredning eller för att understryka den personliga stilen. Riktigt cool!

/Carola

Foton: Flügger

 

Träffar: 1908
0

Postad av den i Bloggar

inred hemma 2013

Har du precis som jag en enorm längtan till våren & sommaren? Det kanske inte bli bättre av att man ser härliga sommarbilder med snygga möbler, textilier och inredningsdetaljer... men den som väntar på något gott, heter det...

I mejlboxen dimper det ner en massa inspiration i form av bilder och nyheter från olika leverantörer. Idag tänkte jag visa några inspirerande bilder från House Doctors vår & sommarkollektion 2016.

Sätt dig tillrätta och ladda med en kopp kaffe, te eller något
annat drickbart 
för nu ska vi drömma oss bort till sommaren en stund!

HD E16 V4b

HD E16 V5a

HD E16 V90a

HD E16 V255b

HD E16 V174a

Efter strandbesöket är det kanske dags för en dusch innan hänget i soffdelen på altanen... Här i norr har vi ett enormt ljus på sommaren, men för stämningens stund är det mysigt med tända ljus och en eller kanske två snygga ljusslingor... Glöm inte att inreda med växter och mysiga textilier såsom kuddar, dynor och filtar!

HD E16 V200a

HD E16 V201a

/Carola

Foton: House Doctor

Träffar: 643
0

Postad av den i Bloggar

inred hemma 2013


Jul har vi firat och då har det blivit dags för nyårsafton... hur ser din nyårsdukning ut? Har du hunnit planera hur den ska se ut eller har du "kört" fast?

TIPS!
Bestäm dig för ett tema som du dukar efter. Det kan vara ett färgtema eller kanske efter en tvserie som du följer... det är bara fantasin som sätter gränser!

En vacker duk, servetter, levande ljus alt. ljusslinga, glas & porslin, bestick, växter är några av detaljerna som brukar finnas med... Blanda in lite "bling...bling" i dukningen med koppar, silver eller gulddetaljer. Är du riktigt tuff  -mixar du olika metaller!

original 1

original

De här fina bilderna är lånade från tidningen LEVA & BO, vill du kika på fler och läsa om var inredningen på bilderna kommer ifrån klickar du HÄR

"temat på denna dukning, en härligt lyxig känsla med lila & guld..."

original 2

original 3

original 4

Önskar dig en fin nyårshelg!

/Carola

Alla foton:Michael Förster av Frida Svahn för Leva & Bo

Träffar: 735
0

Postad av den i Bloggar

inred hemma 2013


Jag tittar in här för att önska dig en riktigt god & mysig julhelg...

julkort blogg

/Carola

Foto: Peter Sundström FJÄLLRÖDINGEN

Träffar: 571
0

Postad av den i Bloggar

inred hemma 2013

Nu vänder det och vi går mot ljusare tider och då passar det jättebra att jag inspirerar dig med våren & sommarens nya kulörer. Pantone har släppt 2016 års kulörer och en nyhet är att det är 2 kulörer istället för 1. Vad sägs om blekrosa Rose Quartz (rosenkvarts) och ljusblå Serenity (fridfullhet).

Två transparenta pastellkulörer som ska få oss att känna en lugnare tillvaro i vår stressiga vardag och värld, enligt Pantone.

Pantone Color of the Year 2016 Social Banner

rosa pantone inred

Pastellrosa & pastellblått känns inte som en jättestor nyhet, det har vi sett både bland mode & inredning tidigare. I höst har vi sett många mörkare & smutsigare kulörer av både blått och rosa. Det som blir lite spännande är att få se vilka nyanser som kommer under våren & sommaren 2016.

Det kommer mängder av pressbilder från många olika leverantörer i mejlboxen, vårens alla nyheter gör entré och självklart finns både rosa & blått med... som du säkert förstår. Vilken kulör blev din personliga favorit, rosa eller blått?

blå pantone inred

Pantone Color of the Year Rose Quartz Serenity Color Formulas Guides Banner

Rosa & blå moodboard gjorda av Carola Eriksson med bilder lånade från Bloomingville, Broste Copenhagen, Eco Wallpaper, Indiska, NCS, Pandora, Pantone, Rebel Walls, String, Synsam, Ten Points, Verzelloni.

/Carola

Träffar: 724
0

Postad av den i Bloggar

inred hemma 2013

Hur ser det ute hemma hos dig under december, vilka kulörer inreder du med? Vem säger att julen "måste" vara traditionellt röd? Kanske det är dags för några nya kulörer att ta plats hemma hos dig, är du modig kanske grönt eller blått passar? Om du är snabb hinner du både måla, tapetsera och inreda...

Är du sugen på ny inspiration, några nya idéer och nya inredningsdetaljer... Kika på dessa fina bilder från Hemtex & House Doctor här nedanför. Här är det grönt & blått som gäller, men även inslag av det naturliga, lite bling bling och glasdetaljer, snyggt stylat!

hemtex jul 1

hemtex jul 2

hemtex jul

5ab9fc1c20ae000a1bb4fcfce51f9509

TIPS! Tillverka din egen julgran av en träskiva, som du sedan målar ex. grön och "pyntar" med girlanger, julkulor och några paket.

En utmärkt idé som adventskalender,
bara att fästa 24 små paket på. Måla din trägran med en väggfärg eller lackfärg!

96e5173d3d1c1b7cd4a8a040d708e471

abfbecc21bcad43fcff1f43c7c189edf

Foton: 1-3 Hemtex 4-6. House Doctor

/Carola

Träffar: 701
0

Postad av den i Bloggar

inred hemma 2013

 
Det har väl aldrig varit så "inne" som nu att mixa och kombinera gammalt med nytt? Gamla möbler & prylar får nytt liv tillsammans med nya. Spana in den fina tapeten Jasmine från William Morris som passar så fint till inredningen de valt på dessa bilder... Kanske just du vill inreda ditt sovrum i denna fina färgskala?

160080

En nött och gammal säng passar utmärkt tillsammans med en gammal stol som fungerar som sängbord. Snygga sängkläder är ett måste och visst är det snyggt med alla dessa skrynkliga som finns i många olika färgställningar...

TIPS! Du behöver inte ha 2 likadana sängbord, mixa 2 olika stolar och skapa spänning i din inredning och ditt sovrum.

160080 4

160080 6

Flera ljuslyktor i grupp är aldrig fel för att skapa mysstämning i ett rum. Ju fler desto bättre, arbeta med olika former, storlekar och kulörer. Glöm inte att blanda högt med lågt och färska snittblommor förstås!

/Carola

Foton: Leva & bo / Joachim Belaieff

Träffar: 1077
0

Postad av den i Bloggar

inred hemma 550

 

Ny vecka och nya inredningsnyheter! Vad sägs om en ny tapetkollektion som går i en bohemsik vintagestil. Det här är tapeter för dig som gillar att inreda ditt hem med romantik, nostalgi och med en touch av patina... bjuder på ett litet smakprov på 2 olika tapetmönster från kollektionen.

Kollektionen släpps i november av Boråstapeter och den heter kort och gott A Vintage Book... kika på bilderna och låt dig inspireras av underbara blommor.

f4hqkgkv41mqruijeqsf

n4sfuek540gynqg9ca4j

j1wbk1a7prz8o8vnenme

sjwxtiavgxbunmjeomth

/Carola

Foton: Boråstapeter

Träffar: 732
0

Alla inlägg

tabletki na masę
Ale jeśli ma ona miejsce zbyt często, traci się zbyt wiele neuronów, a to oznacza kłopoty. Może to p...
GOTT SLUT & GOTT NYTT ÅR!
   Bara 2 timmar kvar sen är det dags att skåla in 2017... jag vill tacka er fina läsar...
Continue Reading...
LimonWellness testar Allt för hälsan.
Jag och min kollega Linnéa var på hälsomässa förra helgen tillsammans med kompisgänget från när vi...
VAD HÄNDER I TAPETDJUNGELN I HÖST?
Varje höst kommer det ett helt gäng med nya tapetkollektioner och det är jätteroligt att få ta del...
Continue Reading...
HÖSTEN NÄRMAR SIG MED STORMSTEG...
...och med den "nya" trender eller om man ska kalla de lite gamla? Snart är det dags för Formex at...
Continue Reading...
Luleå Gratistidning Gå med i vårat nyhetsbrev